Stortrives i den nye leiligheten sin

Overgangen fra et stort hus på Øra til en 3-roms leilighet i Vektargården har gått over all forventning for Aud Skrove. Nå gleder hun seg til temperaturen kryper oppover og hun kan drikke morgenkaffen på terassen. 

- Jeg står opp hver morgen og er fornøyd, jeg, smiler Aud. - Det kjennes rett og slett for godt til å være sant at jeg bor her - så sentralt, og så fint! 

aud.jpeg

Aud er en av de mange verdalingene som har flyttet inn i Vektargården, midt i Verdal sentrum. Mange har gjort som henne og solgt hus med stor plen og flere etasjer; som rett og slett var for store og upraktiske for dem. 

Selv om Aud har flyttet bare litt over en kilometer, har flyttingen vært et stort skritt for henne å ta. Etter at hun ble enke i 2017, ble huset hun og mannen bygde i Gamle Kongeveg i 1996 for stort for henne å holde i orden. 

Familien ivret for flyttingen

Aud har tre barn; to sønner og en datter, og det var de som begynte å snakke frempå om at mamma burde flytte til en leilighet .

- Til å begynne med syntes jeg ikke det var en særlig god idé, sier Aud. - Tanken på å flytte fra huset på Øra, med alle de gode minnene, var vanskelig. Men da jeg først bestemte meg for å flytte, var det til Vektargården jeg ville. Her bor jeg midt i byen; nært butikker, kafeer og Turneteateret. Og vil jeg ta en togtur til familien i Levanger eller Trondheim, er det  500 skritt bort til jernbanestasjonen. 

Som sagt, så gjort. Før jul i 2018 flyttet Aud inn i en splitter ny 3-roms hjørneleilighet i 4. etasje i Vektargården. 

- Heisen gikk i skytteltrafikk mellom etasjene den helga det var innflytting her, smiler hun. - Da jeg satte nøkkelen i låsen til det nye hjemmet mitt for første gang, var det første gang jeg så leiligheten - så det var skikkelig spennende! 

kjokken kopi.jpeg

Sønnen Per Arne Skrove har hatt all kontakten med Byggmesteran, som er totalentreprenør for Vektargården. Han skryter av dialogen med Byggmesteran.
- Siden mamma var tidlig ute med å kjøpe leilighet, kunne hun både få dem til å flytte et par vegger, og til å gjøre noen kosmetiske endringer. De var veldig lydhøre, og resultatet ble kjempebra, sier Per Arne. 

- Jeg er så fornøyd med leiligheten, sier Aud smilende; og det har hun da også all grunn til å være. Rene linjer, lyse vegger og store vinduer som slipper inn masse lys gjør leiligheten delikat og innbydende. Og at svigerdøtrene, datteren og Aud selv er opptatt av interiør, er lett å se. 

- Vi brukte lang tid på å velge ut møbler og interiør, forteller Aud. Veggene har hun holdt hvite, men bruker møbler og detaljer for å få inn farger. 

stue.jpeg

Sosialt og sentralt

Noe av det som er mest spennende med å flytte et nytt sted, er naboene. Der mener Aud hun har vært heldig. 

- Jeg kjenner nesten alle naboene mine allerede, forteller hun. - Det er hyggelig og kjennes trygt å ha både gamle venninner og gode bekjente så tett innpå seg. 

Nå gleder hun seg til våren og til å kunne ta en kaffekopp med naboene både på svalgangen og oppe på taket. Der skal det nemlig anlegges en hage. 

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg flyttet, smiler Aud. - Nå gleder jeg meg til å bo meg ordentlig inn i leiligheten. Jeg er ikke helt i mål med alt ennå, men det blir. Jeg har da god tid. 

uteomrade.jpeg

Vil du bli nabo med Aud? Det er flere ledige leiligheter i Vektergården. Ta kontakt med eiendomsmegler Odd Bremnes på tlf 411 23 368.